EDREMİT BELEDİYESİNDEN AYIN FOTOĞRAF YARIŞMASI”

EDREMİT BELEDİYESİNDEN  AYIN FOTOĞRAF YARIŞMASI”

Edremit Belediyesi Amatör veya Profesyonel fotoğraf severlerin katılacağı Ayın Ödüllü Fotoğraf Yarışması” düzenliyor. Dereceye giren eserler sergilenmesi sonrası Ulusal fotoğraf Yarışmasına katılacak.








Edremit Belediyesi Amatör veya Profesyonel fotoğraf severlerin katılacağı Ayın Ödüllü Fotoğraf Yarışması” düzenliyor. Dereceye giren eserler sergilenmesi sonrası Ulusal fotoğraf Yarışmasına katılacak.

Edremit Belediyesine ait Edremit Kültür Müdürlüğü ve Edremit Körfezi Güzel Sanatlar Derneğinin birlikte düzenlediği ve 3 ay sürecek 2012 yılının Nisan, Mayıs, Haziran aylarında Edremit körfezi ve Kazdağlarının sanat fotoğrafı ile uğraşan Amatör veya Profesyonel fotoğraf severlerin Estetik ve belgesel görüntülerden karelerinden oluşacak olan Ayın Ödüllü Fotoğraf Yarışması” düzenliyor.

14 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle, Her şey Sanat İçin” diyerek 10 yıl öncesi Edremit Körfezinde sanatseverlere başlattığım Fotoğraf Temel Eğitim Seminerleri” sonucunda 7 den 77 e fotoğraf sevmeyen kimse kalmayacak demiştim. Şimdi bu çalışmanın 10 yılında Ayın Ödüllü Fotoğraf Yarışması”nı düzenliyoruz” diyen Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Belediye olarak düzenlenen sanatsal değeri yüksek olan Ayın Ödüllü Fotoğraf Yarışması”na herkesin katılmasını beklediklerini ifade etti.

Ayın Ödüllü Fotoğraf Yarışması”nda dereceye giren eserler Fotoğrafın sevilip yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak ayrıca Eylül 2012 den itibaren Fotoğraf Federasyonu ile bütünleşerek Ulusal fotoğraf Yarışması ve Büyük kentlerdeki geleneksel olan Fotoğraf Günlerini gerçekleştirme çalışmalarını katılacağı belirtildi.

AYIN ÖDÜLLÜ FOTOĞRAF YARIŞMASI”NA KATILIM KOŞULLARI

Yarışmacıların eserleri Renkli, Siyah - beyaz veya Photoshop çeşitli çalışmalarını kapsayan en çok 5 eserle katılabilecek ve her ayın 25' i mesai bitimine kadar eserler Edremit Belediyesi Kültür Müdürlüğüne CD olarak teslim edilecek. (Not: eserler 300 dpi çözünürlükte ve JPEĞ formatında olacak).

TFSF Patronaj nosu alınmamış, eserlerde, fotoğraf altında konu ismi, dosya üzerinde katılımcının adı soyadı ve Telefon nosu kesinlikle bulunacak ve yarışmaya katılacak fotoğraflar daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor. Sergilenmiş veya basında yayınlanmış olması yarışmaya katılım acısından engel oluşturmaz.

Ödül alan veya sergilenmeye layık görülen eserler, sanatçı ismi belirtilmek kaydıyla Belediyemizce yapılacak çeşitli çalışmalarda ek bedel ödenmeden kullanılabilir.

Yarışma Organize ve şecici kurul dışındaki tüm Amatör veya Profesyonel fotoğraf severlere açık olup, yarışmaya eser gönderen kişiler, belirtilen katılım şartlarını aynen kabul etmiş sayılırlar.

SECİCİ KURUL

Gelen eserlerin kabulü, tasnifi ve ön elemeleri, Edremit Kültür Müdürlüğü ve Edremit Körfezi Güzel Sanatlar Derneği yöneticileri tarafında yönlendirilecektir.

ESERLERİN ÖDÜL DERECELENDİRİLMESİ

Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf bölüm başkanı Prof. Dr. Özer Kanburoğlu ve ekibinin oluşturduğu Jüri tarafından derecelendirme sonuçlandırılacaktır…

YARIŞMA TAKVİMİ VE KONULARI

1- Son katılım 25 Nisan 2012 Çarşamba Serbest

2-                  25 Mayıs 2012 Cuma Edremit'te Yaşam ve Etkinlikler.

3-                  25 Haziran 2012 Pazartesi Kazdağı ve Körfezin güzellikleri.

YARIŞMA - ESER TESLİM SORUMLUSU

Edremit Belediyesi Kültür Servisi: Jülide Hanım (0266) 3744444 veya Müdür Özlem Hanıma, Mail: ayinfotografi2012@gmail.com,

Birinci – İkinci – Üçüncüye ödül olarak Plaket, mansiyon ödülü olan Üç esere de Teşekkür Belgesi” verileceği açıklandı.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli